Wat hebben diamanten, Bitcoin, goud in economisch opzicht gemeen?


De meesten van ons denken over euro's, Amerikaanse dollars, yens en ander door de overheid gecreëerd geld als echt geld.

In feite gelooft een extreem groot deel van het publiek nog steeds dat overheidsgeld in meer of mindere mate wordt gedekt door goud of zilver.

Helaas is er geen enkele door de overheid uitgegeven geld in de wereld dat momenteel wordt ondersteund door edelmetaal of enig ander schaars goed.

FIAT geld heeft niets te maken met een automerk.

Overheidsgeld wordt vaak FIAT-geld genoemd. Dit betekent dat de regeringen bij wet verklaren dat hun munteenheid geld is. Er is absoluut geen onderliggende waarde en dus wordt de geldwaarde van FIAT alleen ondersteund door een 'geloof' dat het schaars is.

President Nixon verklaarde in augustus 1971 dat de USD tijdelijk zou worden losgekoppeld van de goudstandaard. Daarom hoeft de overheid geen goud te kopen om meer FIAT-geld te creëren. Deze tijdelijke goudontkoppeling is vandaag de dag nog steeds van kracht terwijl u dit artikel leest. Aangezien de USD de reservevaluta van de wereld is, betekent dit dat de Amerikaanse regering de vrijheid heeft om zoveel geld te drukken als ze wil, zonder enige beperking. En dat is precies wat er de afgelopen 2 jaar in meerdere biljoenen gebieden is gebeurd!

Net als een auto verliest FIAT-geld zeer snel zijn waarde nadat het de showroom verlaat.

Elke burger die geld zou drukken, is volgens de wet een crimineel.

De meeste econoom voorspelt dat het huidige monetaire systeem zal instorten zodra de bevolking de fraude door hun eigen regeringen begint te begrijpen. Vertrouwen is moeilijk op te bouwen, maar het kan in een keer worden vernietigd.

Goud, glanzend, zwaar, alleen gemaakt door sterren.

Goud is het oudste geld in de menselijke geschiedenis. Het is door Egyptenaren gebruikt en sindsdien is het geld geworden, of een zeer efficiënte opslag van waarde.

Je zou zelfs kunnen stellen dat het de meest succesvolle vorm van geld in de geschiedenis van de mensheid is geweest.

Goud is schaars, het is vrij draagbaar en het is buitengewoon gemakkelijk om te wisselen in andere vormen van geld of goederen.

Goud heeft zijn koopkracht gedurende duizenden jaren behouden, terwijl elk door de overheid gecreëerd geldsysteem ofwel volledig heeft gefaald of meer dan 90% heeft verloren als het binnen honderd jaar aan koopkracht is. In feite hebben de meeste regeringen die geld hebben gecreëerd er minder dan 30 jaar over gedaan om 90+% van zijn koopkracht te verliezen.

Goud ontstaat wanneer sterren zoals onze zon exploderen en onder extreme omstandigheden gouden elementen vormen. Deze toestanden kunnen op aarde niet worden gerepliceerd met de bestaande wetenschappelijke kennis. Daarom is de enige manier om meer goud te creëren, onze zon te laten ontploffen... maar dat is misschien geen goede reden voor de mensheid als soort.

Diamanten zijn schaars, zelfs draagbaarder dan goud, maar vooral bekend voor sieradentoepassingen.

In tegenstelling tot gezuiverd goud verschillen diamanten echter in veel kenmerken (de beroemde 4 C's). Daarom is het niet praktisch om diamanten als pure vorm van geld te gebruiken. De diamanten van fijnere kwaliteit zijn nog steeds ongelooflijk aantrekkelijk om toe te voegen aan iemands portefeuille om zich in te dekken tegen de waardevermindering van overheidsgeld. Hoewel minder vloeibaar dan goud, vertegenwoordigen diamanten waarde voor de meeste mensen.

Het afdekken van diamanten is recentelijk weer populair geworden. De reden is heel eenvoudig: diversificatie van de portefeuille.

Bitcoin is het nieuwe kind in de buurt.

Het is gecreëerd als een alternatief geldsysteem als een direct antwoord op de financiële crash van 2008.

Bitcoin is in het begin voor de meesten moeilijk te begrijpen.

Er is geen Bitcoin-bedrijf, het bestaat alleen als digitale code. In feite kun je op veel manieren denken dat de internetcode erg op elkaar lijkt: er is geen 'internetbedrijf' en toch staat de code open voor iedereen die toegang heeft tot internet.

We zijn eraan gewend dat geld fysiek of door de overheid wordt gecontroleerd. Er zijn inmiddels duizenden Bitcoin-varianten, maar voor dit artikel zullen we Bitcoin gebruiken zoals deze het meest bekend is.

Bitcoin is niet fysiek en wordt ook niet door de overheid gecontroleerd. Er is geen noodzaak voor banken of derden (zoals visa bijvoorbeeld) om te controleren of een transactie geldig of ongeldig is. Bitcoin gebruikt wiskundige regels (cryptografische code) die ervoor zorgen dat transacties geldig zijn zonder menselijke tussenkomst. Dit systeem werkt op wiskundige concepten die beter zijn dan beveiliging van militaire kwaliteit.

Bitcoin is het geld voor internet. Maar wat betekent dat?

Het betekent dat Bitcoin is geïntegreerd in de kern van het internetprotocol (de software die alle apparaten op internet met elkaar verbindt). Dit is van fundamenteel belang omdat het ervoor zorgt dat het protocol door geen enkele regering kan worden tegengehouden. Dit heeft enorme implicaties, zoals u hierna zult lezen.

Overheden en banken bedriegen de bevolking door printing 'vals geld'.

Bitcoin is de nachtmerrie voor banken, omdat hun rol uiteindelijk 100% achterhaald zal zijn. Aangezien banken en overheden op een financieel voordelige manier gebonden zijn, zullen ze proberen Bitcoin terug te dringen om het opgelegde FIAT-systeem te laten overleven. Het FIAT-systeem is echter gebaseerd op vertrouwen en alleen op het vertrouwen van de bevolking. Dat vertrouwen zal met de volgende en komende begrotingscrisis verdampen. Financiële crises zijn niet schaars, ze zijn zelfs ingebouwd in het monetaire systeem zelf.

Ons op schulden gebaseerde FIAT-monetair systeem heeft een vervaldatum en zal verouderd raken.

Bitcoin afsluiten?

Wetenschappers en computeringenieurs zijn het er allemaal over eens: de enige manier om Bitcoin uit te schakelen, is door het internet zelf af te sluiten. Zowel internet als Bitcoin vormen een monetaire singulariteit.

 

Conclusie:

We weten dat goud, diamanten en andere schaarse goederen gedurende langere tijd rijkdom hebben bewaard.

We weten dat 99% van de regeringen die FIAT-geld hebben uitgegeven in relatief korte tijd alle of vrijwel alle koopkracht verliest.

Hoeveel tijd zal het duren voordat de algemene bevolking deze geldfraude zal doorgronden en zich zal wenden tot alternatieven zoals Bitcoin of bewezen veilige havens zoals goud, zilver, diamanten en andere schaarse materialen?

Einstein leerde ons dat tijd relatief is, maar geld waarschijnlijk niet.

Terug