• Dutch
  • German
  • English (UK)

login link nl

Login - Prijsinformatie downloaden

Diamant instituten: Een betrouwbaar certificaat

diamant institutenAlle certificering instituten moeten voldoen aan de internationaal vastgelegde normen voor laboratoria. Dit document wordt NBN EN ISO/IEC 17025  genoemd. De normen hierin vastgelegd gaan over bepaling van meetonzekerheden tot het uitbesteden van werk, rapportage van resultaten en verzekeren van kwaliteit. Let wel op deze normen hebben geen relevantie voor de kwaliteitsbepaling van geslepen diamanten en zijn enkel relevant betreffende de werking van een labo. De richtlijnen omtrent de kwaliteitsbepaling van geslepen diamant zijn vastgelegd door het IDC (International Diamond Council).

 

 

HRD

In 1976 werd het HRD Antwerpen opgericht. De Hoge Raad voor Diamant is conform aan de twee richtlijnen en daardoor een zeer betrouwbare partner voor de certificering van geslepen diamanten. De gradatie gebeurt compleet objectief, elke diamant krijgt een nummer en gaat zo naar het laboratoria. Er zijn geen persoonsgegevens verbonden aan dit nummer.

IGI

IGI (the Institute of Gemology) werd opgericht in 1975 en is tot op de dag van vandaag nog steeds het oudste diamant laboratorium in Antwerpen.

giaGIA

Gemological Institute of America werd in 1931 opgericht en is werelds bekendste onderzoeksinstituut betreffende diamanten en andere edelstenen. Het onderzoek dat de GIA laboranten hebben uitgevoerd, heeft ons inzicht in deze kostbare edelstenen enkel maar vergroot.

eglEGL

EGL heeft niet dezelfde organisatorische structuur als de voorvernoemde instituten. Het is wat ze in vaktermen noemen een “for –profit organisatie” waarbij de verschillende bedrijven volkomen onafhankelijk zijn. Dit is compleet verschillend met GIA en andere instituten die volgens een concern (moederbedrijf met dochtermaatschappijen) georganiseerd zijn.

DPL

Diamant Prüflabor werd opgericht in 1977 met de bedoeling om de IDC richtlijnen ook in Duitsland te introduceren. DPL werd in 2002 officieel erkend door het “German Institute for Accreditation Test Procedures” en tot op heden zijn zij het meest betrouwbare Duits gevestigde certificering labo.

Zowel IGI, HRD als GIA

    Graveren het certificaatnummer in het rondist (zijkant) van de diamanten met behulp van een laser
    Geven u de mogelijkheid om uw diamant te laten verzegelen.
    Geven u de mogelijkheid om een certificaat te laten maken voor diamanten kleiner dan 0.50ct. Opgelet dit is nog steeds zeer prijzig.

Er zijn nog vele andere instituten:

    AGS
    VGR
    AGI
    BGI
    EDGL
    AGA
    Enz…

stimuleer diamantverkoop

Diberget Diamanten

 

 

 

Laatste nieuws

Prijsinformatie geslepen Diamanten januari 2015

 

Onze prijslijsten voor geslepen diamanten werden aangepast aan de sterker wordende dollarkoers. Nadat u ingelogt bent kan u de prijslijsten bekijken/downloaden.

Opgelet wij verkopen enkele aan professionele, wij verkopen niet aan privaat.